pondělí 26. ledna 2015

Skorotvarohová pomazánka

Před pár dny jsem na FB četla zajímavou konverzaci o univerzálnosti použití tofu. Končila tím, že i když píchneme kolo, nemusíme se ničeho bát, máme-li s sebou tofu.
Můžu se bránit, že tofu není všelék a že veganem se dá být i bez konzumace tofu (vážně to jde, mám kamaráda vegana s alergií na sóju), ale život bez tofu by byl o tolik těžší. Proč si to nepřiznat - tofu je kouzelná surovina, se kterou člověk zvládne téměř cokoliv. Tak třeba se z něj dá udělat krém do dortu, něco jako ovocný jogurt, příloha k omáčkám, pomazánky... co vás napadne. 
A když máte chuť na tvarohovou pomazánku a máte doma tofu, tak uděláte co? Ano, přesně tak. Uděláte si tvarohovou pomazánku z tofu. Aby vám váš muž řekl, že chutná jako rybičková. Nevím, kde přišel k těm rybičkám. To byste se museli zeptat jeho.

Ingredience
200g přírodního tofu
100ml sójového mléka
2-3 lžíce citronové šťávy
2 lžičky plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké mleté papriky
1 malá cibule

Postup
Tofu nadrobíme do misky a přidáme všechny ostatní ingredience kromě cibule. Rozmixujeme tyčovým mixerem.
Cibuli oloupeme a nakrájíme co nejjemněji to jde. Vmícháme do hotové pomazánky. Necháme pár hodin odležet, aby se všechny chutě propojily. 
Před rodinnými příslušníky, kterým se bojíme říct, že jsme vegani, můžeme předstírat, že je stoprocentně tvarohová. Pokud by pojali podezření, sveďte to na to, že jste možná nepoužili pravý rodinný recept, ale něco z internetu ;) (Ne, nechci vás nabádat k tomu, abyste před rodinou tajili své veganství, jen jsem popustila uzdu své fantazii, tak mi to prosím odpusťte.)

Žádné komentáře:

Okomentovat