středa 16. prosince 2015

Linecké cukroví

Další recept ze série starý recept nová fotka (a popisek).
Vánoce jsou za dveřmi a předpokládám, že už všichni máte napečeno, případně na pečení pečete. Ale pokud se přeci jen najde někdo, kdo by chtěl ještě o víkendu upéct pár kousků na štědrovečerní stůl, tak tady má typ na veganskou verzi lineckého cukroví. 



Osobně moc linecké nemusím, ale protože patří k nejoblíbenějším druhům a pekla jsem především pro přítelovu babičku, za kterou jedema na Vánoce, tak jsem udělala jak linecké, tak vanilkové rohlíčky.

Ingredience
175 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
125 g rostlinného tuku
2 lžíce uvařeného vanilkového pudingu

Postup 
Smícháme mouku z cukrem, přidáme vanilkový puding a změklý rostlinný tuk a vypracujeme těsto, které dáme na několik hodin odležet do lednice.
Těsto rozválíme na plát, dáváme pozor, aby byl všude stejně silný, jinak se nám budou slabší kousky v troubě připalovat. Formičkami vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v troubě na 170°C.
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou dle chuti, já použila malinovou a jahodovou, ale můžete samozřejmě sáhnout po klasické rybízové.

Žádné komentáře:

Okomentovat